|
||||||||||
|
|
|||
|
|||
|
Ktoś z was oglądał tegoroczny crufts ??
Zwycięzca tegorocznej wystawy sealyham terrier Efbe's Hidalgo at Goodspice Już podczas pierwszego dnia wystawy Magdalena Ziółkowska z klubu Fort i jej pies border collie o imieniu Leck Bohemia Alke wygrali jeden z konkursów agility: KC Festival International Agility R1 – Large. Polka i jej podopieczny startowali także w sobotę i w konkursach Crufts International Agility zajęli trzecie miejsce, Crufts International Agility R2 - czwarte, a Crufts International Agility R3 - czternaste. Szczęście dopisało także polskim hodowcom. Alaskan malamute o imieniu Skywalker Sausimayok, pochodzący z hodowli Jany Wiśniewska spod Poznania, a należący do niej i do Jekatieriny Chebotarjewej z Rosji, zdobył tytuł Best of Breed, czyli najlepszego w swojej rasie, oraz uzyskał pierwsze miejsce w kategorii Open Dog. Nie powiodło się niestety w silnej konkurencji (ponad 500 psów) labradorom – suczce Kelly i psu Fish z hodowli Molto Bene w Jabłonnej. Ich hodowca Arkadiusz Gruza nie był jednak zmartwiony. - Na tę wystawę nie przyjeżdża się tylko po to, żeby wygrywać, ale żeby tu po prostu być. Między wystawcami jest piękna, zdrowa rywalizacja, a atmosfera sprzyja temu by poznać się z ludźmi z całego świata – mówi. Polscy hodowcy z pewnością liczniej braliby udział w imprezie, gdyby wyjazd do Wielkiej Brytanii nie był tak kosztowny, a służby weterynaryjne mniej restrykcyjne. - A szkoda, bo to wielkie święto, na którym warto się pojawić. Żadne zdjęcia nie oddadzą tego, jak wyglądają inne psy, a tu możemy dokładnie przyjrzeć się konkurencji – dodaje Arkadiusz Gruza. Na wystawie nie zabrakło Polaków także wśród widzów. Korzystając z tego, że obecnie mieszkają i pracują w Wielkiej Brytanii, przyjechali zobaczyć ten największy na świecie psi show. - Mam setery angielskie i springer spaniele, więc ta wystawa bardzo mnie zainteresowała. Podoba mi się do tego stopnia, że spędziłam tu niemal dwa dni – mówi Monika. Ostatnio edytowane przez korkowa : 11-03-2009 - 16:39. |
|
|
||||
|
||||
|
Gratulacje dla Magdy Ziółkowskiej
piękne były biegi |