|
||||||||||
|
|
|||
|
|||
|
Witam mam problem z z pieskiem a mianowicie:
Znalazłem pieska na polu przywiązanego do drzewa był wyczerpany postanowiłem go zatrzymac byłme z nim u weterynarza wtedy piesek miał około 2 miesięcy teraz piesek ma juz około roku wszystko było wporzadku do wczoraj. Wszyscy w rodzinie od tygodnia pracują suczka od wczoraj zaczęła się dziwnie zachowywac piszczy siedzi caly czas z swoim koszyku jest dosc agresywna w stosunku do sasiadow ma tez (psie odruchy) nie wiem jak to opisac moze to dlatego ze miala cieczke wszystkiego sie boi od zawsze bala sie psow moze to uraz ale nigdy nie bylo to tak widoczne. Staramy sie jakos pocieszyc naszego pieska ale to nie pomaga nie wiem co mam robic prosze o pomoc |
|
|
|||
|
|||
|
Czy suczka nie ma aby ciąży urojonej?
Ile minęło od cieczki? |
|
|
|||
|
|||
|
Cieczke miała około 2 miesiecy temu a teraz znosi swoje zabawki do nas do lozka i piszczy mozliwe ze ma ciaze urojona. A to przechodzi samo czy musze sie skontaktowac ze specjalista, ile to moze potrwac i co mam robic aby pomoc jej to przetrwac te chwile?? Ostatnio edytowane przez Stanisław : 10-03-2010 - 14:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Słyszałam o przypadkach ciąży urojonej .
Prawdopodobnie będzie to trwało tyle ile trwałaby ciąża . Jednak radzę iść z suczką do weterynarza ![]()
|
|||
|
|||
|
No więc to prawdopodobnie jest ciąża urojona - znosi zabawki i im matkuje, pilnuje "miotu", może ma mleko w sutkach, sprawdź, czy nie ma ich obrzmiałych?
Co zrobić to przede wszystkim zapewnić suczce dużo spacerów i ruchu. Ograniczyć ilość jedzenia i produktów białkowych. NIE głaskać ani nie pocieszać, w domu najlepiej olać psa. Pochować jej zabawki i wszystko co znosi do koszyka, nie pzwolić na budowanie gniazda. Można pójść z nią do weta, który ją zbada i ewentualnie zapisze odpowiednie środki na zaniknięcie laktacji. O ciąży urojonej poczytaj tutaj porady weterynarza: http://www.vetopedia.pl/article65-1-...ojona_suk.html |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Dziekuje za pomoc skontaktowałem się z weterynarzem i potwierdził twoje rady musimy to przetrzymac dopuki nie przejdzie jeszcze raz dziekuje ![]() |