|
||||||||||
|
|||||||
| Zarejestruj się | Blogi mampsa | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Przeczytane Fora |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
ten film opowiada o tym jak niektorzy ludzie bardziej przejmuja sie wygladem niz zdrowiem psa i co z tego moze wyniknac
Czy ktos moze ogladal oprocz mnie? Co sadzicie o tym filmie ?
|
||||
|
||||
|
Coś mi to mówi.Moja kumpelka coś o tym wspominała....
Ale to straszneee!!!! ![]() ![]() Wolałabym miec nie zabardzo ładnego psa byleby był zdrowy. |
|
|
|||
|
|||
|
Ten film można obejrzeć w necie, na przykład tutaj, ale to jest dla ludzi o mocnych nerwach:
http://topdocumentaryfilms.com/pedigree-dogs-exposed/ jednak uważam, że warto - żeby zobaczyć, co człowiek "pan i władca" tfu! zaraza by go wzięła, zrobił swojemu najlepszemu przyjacielowi, czyli psu. |
|
|
||||
|
||||
|
też uważam że warto. taki wstrząs czasem się przydaje.
ja oglądałam akurat na myspace ![]() no wiem to straszne. nie obejrzałam do końca , film jest wprawdzie po angielsku ale wiele zrozumiałam. teraz mi coś ciagle wypada i nie mogę obejrzec do końca ;( a ten atak epilepsji u boksera...straszne nie będę zdradzac szczegółow.. chociaż może parę ![]() albo to porównanie pierwotnego jamnika z współczesnym albo pracujacego od wystawowego onka...albo ten atak u cavaliera ( chyba ta choroba co ma związek z genami recesywnymi ) straszne ale obejrzec warto
|
||||
|
||||
|
u nas ten film wywolal lawine roznych emocji. Niektore firmy sponsorujace Crufts wycofaly sie ze wspolpracy z Kennel Club. Kennel Clb zazarcie sie broni. Wiekszosc ras o tzw zmodyfikowanym wygladzie maja wadliwe geny. Jamnik to przyklad karla o krotkich nogach- mutacji genetycznej. Cavaliery to cala lawina. Problem jest w zbyt bliskim krzyzowaniu (np ojca z corka) i zubozeniu puli genowej. Kennel Club dopuszczal krzyzowki spokrewnione blizej niz 4 pokolenie i stad takie klopoty.
|