|
||||||||||
|
|
|||
|
|||
|
Nie ma jeszcze takiego wątku na forum , a wydaje mi się dość istotną sprawą to gdzie sypia nasz pupil .Osobiście mam labradora , przerabiałam już kilka rodzai legowisk , od wiklinowych , przez kocyki po wypłenione gąbką materace , wszystko było pożerane aż do momentu kiedy nie wpadłam na Nadmuchiwane legowisko , polecam wszystkim !
|
|
|
|||
|
|||
|
U nas od paru lat świetnie sprawdza się taki ponton:
http://www.bimbay.pl/ponton.htm |
|
|
||||
|
||||
|
Inu śpi na łóżku, przedtem miał kartonowe i zjadł (takie na pierwsze dni) i wyścielenie mu z niego zostało (coś pod sweterek) a szkoda, że nie śpi na legowisku... Ale co tam:P
|
||||
|
||||
|
Sopel ma kojec, który był kupowany z poduszką, niestety poduszki już nie ma. XD
|
|
|
||||
|
||||
|
Moja suka śpi tam gdzie boksera miejsce, na najbardziej sprawdzonym w świecie legowisku- na łóżku
![]() Kajkowej za gorąco na wyrku- śpi na poduszce od fotela, a Rexowe śpi w budzie- z własnego wyboru ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Bulle nie są wymagajace co do legowiska - jakiś zwykły fotel albo kanapa wystarczą
, łózko też jest OK.A poważnie mówiąc - u nas sprawdzają się jedynie kilka razy złożone koce, reszta wcześniej czy później zostanie zeżarta. A te koce i tak są wiecznie w różnych dziwnych miejscach, bo pies ma interesujące pomysły na to, gdzie akurat jest fajnie spać . Komendę na miejsce owszem, zna, wykonuje, ale czasami na tymże miejscu kocyków brak...Kilka fotek dokumentalnych: najczęstsze sposoby ![]() ![]() ![]() Pan się nada też... pod warunkiem, że jest na łóżku ![]() ![]() jak byłem mniejszy, to się mieściłem na misiu ![]() Ostatecznie ![]() A tu taki kaprys miałem ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja mam legowisko pół na pół własnej roboty. Więc tak: kupiłam taki dywanik, "opatuliłam" dywanik kocem, koc zawinęłam w taki materiał, który nie przepuszcza moczu na materiały pod nim (z własnego dzieciństwa
) i uszyłam (z mamą, bo ja tam szyć nie znoszę ;/) trzy poszewki: jedną w kości, jedną w budy i piłki no i trzecią w reksie (miałam kiedyś taką pościel i były na niej takie malutkie Reksie (te z bajki) i powycinałam ). Sprawdza się bardzo dobrze, a Kora (mój psiak) uwielbia na tym spać . Oczywiście łóżko też jest wolne, co piesio bardzo często wykorzystuje . Przecież, jaki pisali w PP (gazeta Przyjaciel Pies, jak ktoś nie wie) w artykułach "Historia pewnej znajomości" (to o tym psie Kubie) właściciele psów dzielą się na dwie grupy: Ci, którzy śpią z psem i Ci, którzy się do tego nie przyznają ![]() Wyjątkiem są moi dziadkowie, ale oni się nie liczą, są jacy są. |
|
|
||||
|
||||
|
Moj Ferdulka ma swoje legowisko juz sie do niego przyzwyczail i sypia grzecznie w nim. moim skromnym zdaniem pies powinien miec swoje poslanie by przyzwyczail sie do tego ze to legowisko jest jego miejscem nie tylko na odpoczynek ale i na spanie.
|
||||
|
||||
|
Fifi ma takie zyczajne owalne legowisko. Kiedy był mniejszy spal w nim,a teraz preferuje szafe w domu
![]() |