|
||||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Hej! Wiele czytałam o klikerach bo mam agresywnego psa http://www.forum.mampsa.pl/agresywny...=7198#post7198 i kliker podobno odzwyczai go od szczekania. Nie wiem co na ten temat sądzić, czytałam już o klikerach i mam takie pyatania jak :
- Kiedy klikamy? { na każdym spacerze, w domu a może tylko raz czy dwa w tygodniu} - Gdzie klikamy? - W czym to pomaga? - Gdy klikniemy mówimy jeszcze do psa? { Ja zawsze jak coś zrobił dobrego to mówiłam Grzeczny pies} Bardzo proszę o odpowiedzi ![]() Ostatnio edytowane przez Kaja10014 : 29-10-2008 - 13:42. |
|
|
||||
|
||||
|
ja jeszcze raz odsyłam tutaj http://www.dogs.gd.pl/kliker/
|
|
|
||||
|
||||
|
Szczerze mówiąc, nigdy o klikerze nie czytałam ale wielu sobie chwali.
Nigdy na to nie szkoliłam psa i nie mam jak na razie zamiaru choć były przymiarki do klikera. Myślę, że odpowiedzi na twoje pytania znajdziesz właśnie na tej stronie, którą podała ci Ewa. ( ; |
|
|
||||
|
||||
|
a już za dosłownie kilkanaście dni....
wszystko o szkoleniu i klikaniu będzie można znaleźć w pierwszej interaktywnej szkole dla psów mampsa.pl! przecież wiele osób wie, że teraz wystarczy KLIKNĄĆ * kliknąć na psa * kliknąć stronę mampsa.pl [ps. szkoła w przygotowaniu, prawie ukończona] |
|
|
||||
|
||||
|
ja nie bylam przekonana
ale wiem ze kliker to byl dobry wybór ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja nie uczyłam nigdy psa na klikera, może w przyszłości.. kto wie. ( ;
|
|
|
||||
|
||||
|
polecam i to bardzo
|
|
|
||||
|
||||
|
Ewka byłam na tej stronie poczytałam. Ponieważ od wczoraj mam kliker to chciałam poczytać o klikerze dla początkujących. Tam na tej stronie jest niby taka inna stronka dla początkuujących ale po angielsku
Dlatego mam kilka pytanek. Narazie mój pies na klik nie reaguje. POradźcie jak go przyzwyczaić. Właściwie to on się interesuje samą obudową i gumką na ręke. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Z czasem się zainteresuje, i nauczy reagować na klik, na razie nie wymagaj od niego, żeby od pierwszego dnia reagował na kliker bo jest to coś całkiem nowego dla niego. Spokojnie. ( ;
|
|
|
||||
|
||||
|
nie wiem czy rozumiecie do czego to służy kliker nie ma zwracał uwagi psa
tylko jak pies zrobi cos dobrze to klikamy i wtedy ZAWSZE nagroda kliker jest do kształtowania zachowań nie po to żeby na nas uwagę zwracał co do strony to tam pisze po polsku wejdz w -->Teoria o metodzie kliker i tam pisze wszytsko wystarczy poszukac |