forum dyskusyjne mampsa.pl
Szkolenie i WychowanieSklep dla PsówKatalog KynologicznyForum DyskusyjneEncyklopedia Ras PsówBlog o Psach

Wróć   Pies i Ty | Forum mampsa.pl - pytania, problemy, odpowiedzi, porady, wskazówki. > Twoim zdaniem > Recenzje książek
Zarejestruj się Blogi mampsa FAQ Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Przeczytane Fora

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14-04-2010, 08:35
Lidia i Kirka Lidia i Kirka jest offline
lubię psy

Imię psa: Kirke
Domyślnie James O'Heare Zachowania agresywne u psów

Książka skierowana jest przede wszystkim do osób zajmujących się konsultacjami. Stanowi kompendium wiedzy na temat psiej agresji, zawiera analizę przypadków agresji, wyjaśnienie, przyczyny i oceny zachowań oraz programowanie zmian. W załączniku słowniczek i arkusze raportowania - dla mnie bezcenna
Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-04-2010, 14:39
Awatar deerha
deerha deerha jest offline
miłośnik psów

Notatki w blogu: 9
Wyślij wiadomość Gadu Gadu do deerha
Domyślnie Odp: James O'Heare Zachowania agresywne u psów

hm.. nie znam tej książki. byc może kiedyś przeczytam. jak dotąd znałam na razie "Agresję u psów" Joela Dehasse..

Przygarnij zwierzaka!
www.przygarnijzwierzaka.pl/
Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2010, 21:48
ferdzia ferdzia jest offline
kocham psy

Cytat:
Napisał Lidia i Kirka Zobacz post
Książka skierowana jest przede wszystkim do osób zajmujących się konsultacjami. Stanowi kompendium wiedzy na temat psiej agresji, zawiera analizę przypadków agresji, wyjaśnienie, przyczyny i oceny zachowań oraz programowanie zmian. W załączniku słowniczek i arkusze raportowania - dla mnie bezcenna

Bardzo dobra książka ale dla osób trochę bardziej zaawansowanych tematycznie, dla zwykłych opiekunów psów do poczytania raczej niektóre rozdziały
Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-04-2010, 15:57
Awatar deerha
deerha deerha jest offline
miłośnik psów

Notatki w blogu: 9
Wyślij wiadomość Gadu Gadu do deerha

hm... ciekawe. nie pomyślałam jeszcze by jakaś książka o psach była dla mnie za trudna... czytałam już wystarczająco trudne książki o psach , a wiele zrozumiałam
sorry za spam.

może przeczytam..

Przygarnij zwierzaka!
www.przygarnijzwierzaka.pl/
Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2010, 18:09
ferdzia ferdzia jest offline
kocham psy

a nie, nie tyle trudna, ile nie każdy opiekun psa potrzebuje tak szerokich wykładów o agresji, może poza opiekunami agresorów
W książce jest wzmianka o planowanym wydaniu w wersji okrojonej, zawierającej informacje najbardziej przydatne osobom wychowującym swoje psy. Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2010, 20:43
Awatar X_Laura_X
X_Laura_X X_Laura_X jest offline
dobry właściciel

Imię psa: Tośka

Myślę że trzeba się wczuć w tą książkę - trudna. No ale nie znam tej książki.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Skocz do forum