|
||||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Ucząc mojeją suczkę przychodznia na zawołanie popełniłem OKROPNY błąd.
Uczyłem ją metodą z 10m sznurkiem, a przy wołaniu jej nie mówiłem "chodź" tylko "masz". To okropny odruch - mówić "masz" zamiast "chodź" lub "do mnie". Skutki tego są takie, że moja LunQa nie chce do mnie przyjść kiedy ją wołam "chodź", ale kiedy wyciągnę rękę i powiem "masz" to leci "na łeb na szyje" i nie patrzy na nic. ![]() Jak mam ją "przestawić" .? Ostatnio edytowane przez LunQa&Hujbiert : 26-07-2009 - 19:01. |
|
|
||||
|
||||
|
Aż tak strasznie Ci to przeszkadza...? Ja bym zostawiła, ale jak chcesz, to mozesz powiedzieć do mnie a następnie masz. Z czasem pies skojarzy że jedno wiąże się z drugim a wtedy wycofasz masz
|
|
|
|||
|
|||
|
To troche Smieszne jak będziesz mówiła masz ,ale to mi nie przeszkadzało
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
no,no kolego...... troszkę śmieszne jest że robisz z tego problem, ale jesli już naprawdę to dla ciebie problem to mogłeś trochę pomyśleć zanim zacząłeś tresurę. jak można pomylioc "masz" ze "chodź"? nie bardzo rozumiem
a poza tym to nie mógł być jednorazowy błąd skoro twój piesek juz sie do tego przyzwyczaił i nie reaguje na inne komendy. może nie mieszaj teraz pieskowi w głowie i niech zostanie jak jest a przy dalsej nauce już sie kieruj dobrze żebyś nie żałowałi troche bardziej pomyśl. pozdrowienia dla ciebie i powodzenia dla linqa1!!!![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
Tak jak marti, myślę, że powinieneś zacząć stosować dwie komendy, masz i do mnie, a potem odstaw powoli masz, powinno zadziałać.
|
|
|
||||
|
||||
|
To po prostu było odruchowe kiedy trzymałem coś w ręku dla niej to mówiłem "masz".
I Ty Globina akurat nie masz co mówić co jest śmieszne bo to Ty tu jesteś najśmieszniejsza z tym swoim czarnym goldenem do dogoterapii. |
|
|
||||
|
||||
|
ej ej ej
...znowu czepianie sie Globiny zamiast rzeczowych wpisow!!
|
||||
|
||||
![]() bazooka juz mi działasz na nerwy. jak chcesz sie uzalac nad globina to załoz offtopic a nie tylko nabijasz posty ![]() dzieki tobie to forum zmienia sie na krol offtopiców ![]() juz duzo razy ci pisalismy czemu sie czepiamy globiny![]() ![]()
|
||||
|
||||
neosia13, nie jestes tu ani moderatorem ani adminem zeby mi zwracac uwage!...tylko trzymajcie sie tematu zamiast ujadac na Globine!![]() Pozdrawiam ..szczekajacych i ujadajacych...