forum dyskusyjne mampsa.pl
Szkolenie i WychowanieSklep dla PsówKatalog KynologicznyForum DyskusyjneEncyklopedia Ras PsówBlog o Psach

Wróć   Pies i Ty | Forum mampsa.pl - pytania, problemy, odpowiedzi, porady, wskazówki. > Szkolenie i wychowanie psa > Jak nauczyć psa...
Zarejestruj się Blogi mampsa FAQ Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Przeczytane Fora

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 03-01-2010, 09:14
Mysia i Beethoven Mysia i Beethoven jest offline
cudowny właściciel

Imię psa: Beethoven
Notatki w blogu: 5
Unhappy Agality

Cześć, mam problem, chcę nauczyć mojego psa agility, ale nie do końca wiem o co w tym chodzi. mamy dość dużą działkę można by wybudować nawet tor. proszę pomórzcie mi.

Ostatnio edytowane przez Mysia i Beethoven : 04-01-2010 - 17:52.
Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2010, 10:36
Awatar Caroline
Caroline Caroline jest offline
miłośnik psów

Imię psa: Shake [czyt.Szejk ]
Notatki w blogu: 3
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Caroline Wyślij wiadomość Gadu Gadu do Caroline
Smile Odp: Agality

W agility masz przeszkody,tunel itp i pies musi przez nie przeskakiwac.
Jak masz przeszkody to pies ma przez nie przeszkoczyc.
Ustaw psa przed przeszkodą a ty idz z drugiej strony.
Przybliż mu smakołyk do np. noska i jak będzie chciał ugryzc to odsuwaj trochę i aż przeskoczy.Jeśli przeskoczy z 3 razy to możesz już z nim biec i naprowadzaj go smakołykiem na przeszkode.Jeśli nie przeskoczy tylko obejdz to ty obejdz z drugiem i tak chodz dopuki nie pszeskoczy.

Tylko pamiętaj jak biegniecie ty nie skaczesz przez przeszkode tylko biegniesz z boku a smaczkiem naprowadzasz psa na skok.

Mysle że na tym forum : www.agility.fora.pl znajdziesz duuuuuuuuuuuużo ciekawostek.Jesli nic nie wiesz to napisz do kogoś i on napewno ci pomoże ;D
Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2010, 11:16
Awatar Kaja10014
Kaja10014 Kaja10014 jest offline
miłośnik psów

Imię psa: Sopel
Wyślij wiadomość Gadu Gadu do Kaja10014
Domyślnie Odp: Agality

Nie agality tylko agility Przeszkody regulaminowe i zasady są tu http://www.agility.strefa.pl/agility/regulaminfci.htm
Ja mojego szałaputa uczyłam skakać przez wszystkie hopki, skok w dal i oponkę naprowadzaniem Slalomu będziemy się uczyć metodą tunelową Na początku nie skaczcie na najwyższych hopkach, zacznijcie nawet od tyczki położonej na ziemi Jak nauczysz psiaka każdej przeszkody ( ja uczyłabym każdej osobno) to potem łączcie i ustawiajcie swój tor jak chcecie. Agility to swietna zabawa, życze powodzenia
Stary 04-01-2010, 17:51
Mysia i Beethoven Mysia i Beethoven jest offline
cudowny właściciel

Imię psa: Beethoven
Notatki w blogu: 5
Talking Odp: Agility

Dzięki za pomoc na wiosnę zbudóję tor.
Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2010, 17:36
Awatar Gunia_:)
Gunia_:) Gunia_:) jest offline
dobry właściciel

Imię psa: Abi
Wyślij wiadomość Gadu Gadu do Gunia_:)
Smile Odp: Agality

Nie agality tylko agility.
Tu masz wszystko dokładnie opisane : http://www.psiesztuczki.pl/sport/agility/

Mam westa.
Jeśli ktoś ma pytania związane z tą rasą,pisać.
Moje gg : 9576819
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Skocz do forum